Overzichtsvideo HRM Software van Step2HR

Deze video geeft een globaal overzicht van de de belangrijkste mogelijkheden en functionaliteiten van Step2HR.

Soms krijgen we de opmerking dat ons HRM systeem te uitgebreid is en veel meer functies biedt dan een klant soms nodig heeft.

Het goede nieuws is dat de modules die u niet gebruikt eenvoudig uit te schakelen zijn. Zo ziet u enkel die functies die u nodig heeft.

Inlogggegevens voor medewerkers

Medewerkers kunnen zelf eenvoudig hun wachtwoord aanvragen door naar het login scherm te gaan en op Wachtwoord aanvragen? te klikken. Zij ontvangen dan een email met een link waarmee ze hun wachtwoord kunnen instellen.

Maar het is ook mogelijk een uitnodigingsmail te versturen via Step2HR. Deze video toont beide opties.

Algemene instellingen HRM systeem

Step2HR is een uitgebreid en flexibel HRM systeem. Er zijn verschillende instelmogelijkheden om Step2HR goed te laten aansluiten bij de behoeftes van uw organisatie.

Zo kunt u bijvoorbeeld instellen welke modules worden getoond, kunt u aangeven of medewerkers zelf hun contactgegevens mogen aanpassen en instellen welke notificaties u per email wenst te ontvangen.

Medewerkers invoeren in Step2HR

Nieuwe medewerkers invoeren in Step2HR kan op verschillende manieren. Ten eerste kunnen medewerkers handmatig worden ingevoerd. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van een Excel sheet met de gegevens van uw medewerkers die u eenvoudig kunt uploaden naar Step2HR. Tot slot is het ook mogelijk medewerkers in te lezen via onze koppelingen met Exact Online en Nmbrs.

Deze video toont deze mogelijkheden.

Instellingen verlofregistratie

Onze HR software beschikt over een krachtige verlofregistratie module. Via de verlof app van Step2HR op Android en iOS kunnen medewerkers eenvoudig verlof aanvragen en kunnen leidingevenden deze goedkeuren.

Deze video toont welke basisinstellingen u kunt maken. Tevens toont het hoe u uw eigen verlofsoorten kunt aanmaken, hoe u weekroosters kunt aanmaken en hoe u vrije dagen kunt invoeren die voor de hele organistatie van toepassing zijn (bijvoorbeeld Pasen).

Weekroosters toekennen aan medewerkers

Wanneer u gebruik maakt van de verlof app, dan dient het HRM systeem te weten wanneer uw medewerkers zijn ingeroosterd om te werken en wanneer niet.

Wanneer bijvoorbeeld iemand die van maandag tot vrijdag werkt een periode van 2 weken vrij neemt, dan moeten bij de berekeningen van de opgenomen uren uiteraard de weekenden in die periode niet worden meegerekend. Dit kan door naar het weekrooster te kijken.

Verlof aanvragen via de verlof app

Verlof aanvragen kan zowel via de webbrowser op een PC als via de verlof app van Step2HR voor Android en iOS. Deze video toont hoe gemakkelijk via de app verlof aangevraagd kan worden.

Nadat een medewerker verlof heeft aangevraagd, ontvangt de leidinggevende een notificatie (via de app en/of mail en in de webbrowser). Vervolgens ontvangt de medewerker een notificatie wanneer de verlofaanvraag is goedgekeurd of afgewezen.